«Eg lengta tidt paa trøytte Veg der ut til Fred…»
Garborg hadde kanskje ikke Feistein i tankene da han skrev dette flotte diktet, men i min verden kan det godt se slik ut.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-07 16:01:58
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-07 16:59:49
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger230
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270113} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Her er det det flotte lyset som gjør bildet.
Hadde nok blitt litt kjedelig uten.
Men slik du har fanget lyset her så er det bare nydelig.
Og diktet til Garborg er også nydelig og jeg syns det passer fint til motivet ditt.
Hilsen Tone!
einar e.

Hei Tone
Lyset er det viktigste, og lys er det så mye av for tiden at jeg glemmer å ergre meg over at noen kaller det dårlig sommer… jeg har tatt bøttevis av lys og himler i det siste. Og selv om få gidder å kommentere skal jeg kanskje legge noen av dem ut. Det er jo lys og himler som dominerer i min visuelle verden (med standardobjektivet på min Canon 350 kommer jeg ikke så nær blomster at det blir spennende nok). Garborg har satt ord på det vakre/mystiske ved jærnaturen som gjør at ingen andre trenger å prøve.
Tusen takk for kommentar!
mvh Einar
Tove H.

Nydelig bilde som jeg også synes passer godt til statet. Lyset er topp!
Mvh Tove
Kjell F.

Hei.
Skulle likt å sett fyret adskillig nærmere og klippet like over der strålene bryter ut av skyene. En god del av havet kan du også klippe bort og så lage wideformat av det. Bildet er bra som det er, men jeg tror du har noe mer å hente her.

Mvh Kjell
Eva Marie P.

Helt utrolig flott med lyset som stråler nedover fyret...Litt motsatt av vanlig :O)
Ett kutt på himmlen ville kanskje gjort seg istedefor hvet. Det er så fint der bølgen bryter og steinene i forkant...
-epl
Tone A.

Hei Einar
Du er så heldig som bur så nær ved Selestranda, sjølv om det nok kan vera verhardt når vinterstormane herjar.
Etter 21år i Bergen var det nettopp den høge himmelen og sjøen som eg lengta slik etter. Og ennå etter 8 år på Jæren kan eg stå og berre undra meg over den høge himmelen med sitt skyspel over eit så frodig lappeteppe som Jæren er.
Desse siste dagane har det vore flotte motiv pga skiftande ver. På onsdag såg nettopp himmelen slik ut då eg var på veg til Borestranda, men det skya over då eg kom fram om kvelden.
Men her har du fanga det vakre lysspelet gjennom tunge skyer. Og jammen ligg ikkje Feistein fyr midt i lyset. Fint komponert med litt rullesteinsstrand og bølger som slår skummande mot land. Og lysspelet kjem fint fram på sjøen også. Gylne tonar mot alle blåtonane og kor lyssspelet gir ein flott effekt med linjene som breiar seg utover.
Garborg har eg ikkje lese på nokre år, og han lengta nok ikkje ut til Feistein fyr, sjølv om han hadde utsikt til sjøen frå Knudaheimen.
Var det heller ''Det stig av hav eit alveland'', han lengta etter?
Eit vakkert eksponert bilde kor himmelspelet gir ei mest magisk stemning.
Helsing Tone
einar e.

Tusen takk for kommentarer!
Som sikkert noen har funnet ut så bor jeg 2 km innenfor dette fyret. Derfor er det vel naturlig at det forekommer på så mange av mine bilder. På toppen av det hele går sola ned «der ute» store deler av året. Det er nok ikke mange fyr langs norskekysten som ligger så «strategisk» - med det mener jeg: nær der mange folk bor, på kysten i sørvest, i passe avstand fra land, ingen andre element som forstyrrer, alltid skiftende vær -og lysforhold osv. Feistein er unik!
Kjell sin tanke er jeg enig i (men bildet er litt uskarpt til en slik beskjæring). En spesiell takk til Tone for at hun ville bruke så mye tid på meg.
mvh Einar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu